Click "Enter" to submit the form.

Voorjaar als een potje energie

Voorjaar! De magnolia thuis bloeit en dan weet ik het zeker: de lange, lichte en hopelijk warmere dagen komen er weer aan. Net of er een potje energie afgeleverd wordt ergens in mijn systeem, zo voelt het. Tijd voor nieuwe plannen. Alsof in deze tijd van het jaar ideeën net iets beter dan anders ontspruiten en van de grond komen.

Ontstoft en vernieuwd
Overal om mij heen ontluikt er wel iets, of wordt er op zijn minst ontstoft en vernieuwd… Zo hoor ik tijdens het schrijven van deze blog de buurman met een hogedrukspuit het groen van zijn tuintegels spuiten en legt een club handige mannen panelen op het dak bij de andere buren. Laat de zon maar komen…

Lang geleden las ik voor mijn boekenlijst op de middelbare school ‘Being there’ van Jerzy Kosinski, waarin hoofdpersoon Change onwetend over de maatschappij, maar alleswetend over tuinieren, onbedoeld de metafoor schetst tussen de seizoenen en de economie. Nu gaat het wat ver om dezelfde vergelijking te trekken tussen communicatie en de jaargetijden, maar communicatie en lente; dat is toch echt wel iets…

Rigoureus snoeien
Want ga maar na. In ons werk zijn we continu bezig met ontspruiten en ontluiken. En soms met rigoureus snoeien om nieuwe zaken een kans te geven te groeien…  Dat doen we door de juiste, aansprekende en echte verhalen naar boven te halen. Door mooie ervaringen te verzamelen en te verwoorden, door beelden nieuw te maken of middelen van een ander jasje te voorzien. En voor mij persoonlijk is dat het allermooiste om te mogen doen voor organisaties en projecten die zelf ook werken aan verbetering en vernieuwing. Energie op energie zeg maar… Zo mocht ik me de afgelopen periode intensief bemoeien met de Gelderse Verbeteragenda Jeugdbescherming. De titel zegt het al; er wordt gewerkt aan verbetering. Voor de mensen die het vaak lastige werk doen, maar bovenal voor de kinderen in de knel en hun gezinnen. Om dat zichtbaar te mogen maken, mensen mee te kunnen nemen, ze enthousiast te krijgen. Heerlijk, voor zo’n klus mag je me altijd bellen.

Verrijkt en verfrist
Communicatie gaat voor mij niet om vernieuwen om het vernieuwen, ook niet als het mezelf betreft. Inmiddels werk ik dit jaar alweer 15 jaar bij O2 en weet ik hoe mooi het is bezig te zijn met mensen mee te nemen, te raken, te enthousiasmeren. Als je dat mag doen voor en met klanten dan hoef je – zo geldt voor mij in ieder geval, zo blijkt wel – ook niet per se regelmatig te veranderen van werkomgeving. Zolang het werk dat je doet maar verrijkt en verfrist. En dat doet het. Ook hier draait het weer om energie. Mooi toch die rode draad bij O2.

En mocht je me willen bereiken? Sinds ik vaker thuiswerk en zeker nu de lente is begonnen zit ik regelmatig even een kwartiertje in de tuin. Even wat frisse lucht inademen en genieten van alles dat ontluikt. Maar wees gerust, ook daar heb ik prima bereik. Bellen, appen of mailen; alles kan en mag. Graag zelfs.