Click "Enter" to submit the form.

De wereld op slot, de bouw juist open!

Met dat corona kwam, kwam ook de opdracht voor de lancering van de Uniforme Objecten Bibliotheek. Een platform waarmee de installatietechniek binnen de bouw slimmer en beter kan samenwerken. Daar zetten we – vanuit huis, via videocalls – volop onze tanden in! 

Op donderdag 4 juni werd de eerste versie van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) gelanceerd. Jaren werkten 2BA, Techniek Nederland, FME, Fedet en Ketenstandaard samen met een aantal grote technisch dienstverleners en fabrikanten aan de realisatie van deze unieke, open standaard. Het platform kan grote winst betekenen voor de sector, en voor Nederland. Maar alleen als de hele keten bijdraagt: van fabrikant tot installateur. OCommunicatie ontwikkelt een introductiecampagne om iedereen in de branche mee te krijgen in de beweging. Met een plan voor een zorgvuldige lancering, een aantrekkelijke en inspirerende website en een stevig pakket aan middelen. Daarmee kunnen alle stakeholders helpen om de olievlek te vergroten.

Vooral inspireren!
Het begint met een introductie in twee stappen. Eerst informeren en betrekken we de ‘technische inner circle’; de professionals die ermee gaan werken en er direct profijt van gaan hebben. Dan maken we de grote stap naar buiten, waarin de betrokken partners iedereen in de branche uitnodigen om met de UOB te gaan werken.

Basis van die communicatie is een nieuwe, prikkelende website. Met natuurlijk informatie over de UOB, maar vooral heel veel inspiratie. Afgestemd op de verschillende doelgroepen, met passende argumenten en enthousiasmerende quotes van technische experts. Die beweging wil je niet missen!

Naast de website maakten we infosheets, ook weer afgestemd per doelgroep, en een set LinkedIn-posts waarmee iedereen kan helpen om de olievlek te vergroten.

Breed introduceren
Komende zomer gebruiken we om de brede introductie van het platform in het najaar voor te bereiden. Boegbeelden uit de sector krijgen daarin een prominente rol. Nieuwsgierig? Houd de website openuob.nl in de gaten!

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Anouk.