Click "Enter" to submit the form.

5x nieuwe gewoontes voor 2023

Hoe staat het met jouw goede voornemens (of nieuwe gewoontes) voor 2023? Hopelijk heb je ze nog niet verbroken. Of heb je ze niet gemaakt en kun je nog suggesties gebruiken? Wij zetten 5 tips voor nieuwe gewoontes voor je op een rij.

Een handje helpen met Lendahand
Wil je dit jaar een nieuw goed doel steunen en heb je het rijtje WNF, Artsen Zonder Grenzen en Plan Nederland al eens gesteund? Kijk dan eens naar Lendahand: een mooi initiatief, waarbij je met jouw donatie een ondernemer in een ontwikkelingsland helpt groeien door in zijn/haar crowdfundingprojecten te investeren. Zodra het project dat je steunt volledig is gefinancierd, start ook de terugbetaling, inclusief rente. Zo stimuleer je de lokale economie en help je hardwerkende ondernemers die aan hun toekomst bouwen ‘een handje’!

De Yes-mode
Zit je weleens vast in de sleur van het dagelijks leven? Doorbreek die routine en zeg wat vaker ‘ja’ op dingen die jij leuk of spannend vindt! Yes – boek die vakantie naar die bestemming die al jaren op je bucketlist staat! Kan je geen reisgezelschap vinden? Dan ga je toch lekker alleen?!

Yes-mode draait om het doen wat je zelf wilt, zonder je te onderwerpen aan eisen of verwachtingen van anderen. Door meer dingen te doen die je écht graag wilt, houd je ook nog eens meer energie over om je aan je ‘nieuwe gewoontes’ te houden!

Stap op de tweewieler
Woon je in de provincie Utrecht? Download dan de Ik Fiets app! Deze app stimuleert je om meer op de fiets te stappen en beloont je daar ook voor! Zo krijg je met de ‘schwung’-functionaliteit sneller een groen stoplicht en kun je punten sparen voor korting bij ondernemers in de buurt. Niet op zoek naar een beloning? Je kunt je verzamelde punten ook doneren aan een goed doel.

Dus waar wacht je nog op?! Stap die fiets op en gaan. 🚀 Woon je niet in de provincie Utrecht? Check dan of er in jouw provincie een vergelijkbare app is, steeds meer provincies zetten in op het belang van fietsen in het woon-werkverkeer.

Elke maand een nieuwe gewoonte
Eigenlijk is het natuurlijk zonde om maar één keer per jaar te starten met nieuwe gewoontes, terwijl dit op ieder moment in het jaar kan. Start daarom met één nieuwe gewoonte per maand. Dit maakt je doelen behapbaar en makkelijker vol te houden.

En nu.. volhouden!
Hoe ga je deze ‘nieuwe gewoontes’ nu volhouden? Daar bestaan verschillende apps voor, die wij zeker het uitproberen waard vinden. Probeer bijvoorbeeld de app Way of Life, waarbij je je voortgang actief bijhoudt en je beloond wordt door de app als je je nieuwe gewoonte volhoudt. Of Stopstone, die je helpt bij het stoppen met roken. Bezig met afvallen? Check MyFitnessPal. Of staat je telefoon al vol met apps? Gebruik dan een dagboek! Back to basic, maar werkt heel effectief om je motivatie te behouden. En ook leuk voor later om terug te lezen.