Click "Enter" to submit the form.

5x must do in Utrecht deze zomer

Ben je (een deel van) je zomer in Nederland? Geen zorgen.. er is méér dan genoeg leuks te doen in ons mooie stadsie. We hebben vijf verrassende tips voor je op een rij gezet. Van sportieve activiteiten tot culturele hangouts met een verkoelend drankje. Er zit voor iedereen iets tussen. Zo hoef je je absoluut niet te vervelen deze zomer!

Dagje kunst en cultuur bij De Nijverheid Hang out
De Nijverheid is dé culturele hotspot voor deze zomer. Het terrein ligt in de Schepenbuurt, vlakbij station Zuilen. Het is een vrijhaven waar de hele zomer culturele programma’s worden georganiseerd. Van opkomende bands in het café tot shows in de loods van artiesten, open ateliers en wisselende kunstexposities. Genoeg om je er een hele middag te vermaken.

Niet de Dom op, maar DOMunder!
De Domtoren beklimmen als Utrechtse activiteit ligt natuurlijk een béétje voor de hand. Maar, wist je al dat je ook ónder de Dom kunt duiken? De prijswinnende historische attractie DOMunder neemt je mee door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland en Europa. Onder de grond dus. Leuk voor jong & oud, en een perfecte activiteit voor een regenachtige Nederlandse zomerdag.

Proeflesje suppen over de Leidsche Rijn 
Nog even oefenen voor je je op je SUP over de grachten begeeft? Doe dan mee aan de SUP-clinic bij Molen de Ster in Lombok. Hiermee kan je een keer ‘proeven’ aan de sport. Na een korte uitleg ga je ongeveer 40 minuten suppen over de Leidse Rijn. En na afloop van je korte training kun je bij Molen de Ster (tip!) heerlijk uitrusten met een drankje.

Eten & drinken bij favo cafés van O2 collega’s

Van een dagje door Utrecht banjeren krijg je natuurlijk honger en dorst. Maar er is zó veel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag een handje. We hebben enkele favo hotspots van O2-collega’s voor je op een rij gezet. Wie weet kom je één van ons er dus wel tegen!

  • De Cavabar. ‘The all-time favorite’ van Cecilia. Héerlijke wijn en tapas en superlief personeel.
  • De Kaasbar. Gek op kaas? Dan zit je hier goed volgens Hans. Je kunt hier lunchen, avondeten of borrelen met kaas en bijpassende port en/of wijn.
  • LE:EN. Net buiten het centrum zit het hippe en sfeervolle LE:EN, een Aziatisch fusion restaurant en één van Liona’s lievelingsplekken. Met terras, voor de hete zomerdagen!
  • IJsje eten bij LUCA. Hier kun je volgens Marjan het beste ijs halen in het centrum van Utrecht. Tip: neem een hoorntje met een laag chocolade!
  • Vis en Meer. Gek op vis? Dan moet je hier zijn volgens Cecilia. Superkwaliteit voor een vriendelijke prijs, en dat ook nog eens in hartje centrum.
  • Café Saar. Bij dit sfeervolle restaurant werken ze met duurzame en schone producten. Simpel eten, maar toch bijzonder. En met één van de beste gastvrouwen van Utrecht; Lisa. Toevallig ook de dochter van René. 😉

Naar het strand in de stad: SOIA
Zin in een dagje strand, maar wil je wel in Utrecht blijven? Dan moet je bij SOIA (afkorting voor Strand Oog in Al) zijn! Het is vanaf het centrum eventjes fietsen, maar zeker de moeite waard om een warme zomerdag te spenderen. Je kunt er naast strandhangen, dansen en borrelen ook yoga doen. Houd zeker ook de agenda in de gaten voor toffe events deze zomer. Veel plezier!

Fotocredit: SUP Domstad